Få styr på kørekortet – nemt og hurtigt

For at forny dit kørekort skal du indlevere et nyt pasfoto og udfylde et ansøgningsskema. Du skal også betale et gebyr, som afhænger af, om du ønsker et midlertidigt eller permanent kørekort. Hvis dit kørekort er udløbet, skal du fremvise dokumentation for din identitet, såsom pas eller sundhedskort. Ansøgningen kan indleveres på et af Borgerservice-kontorerne eller online via Borger.dk. Husk at give dig god tid, da sagsbehandlingen kan tage op til 4 uger.

Sådan fornyer du dit kørekort online

Du kan nemt og hurtigt forny dit kørekort online. Gå ind på se mere om fornyelse af kørekort for at komme i gang. Her kan du finde den nødvendige information og udfylde ansøgningen digitalt. Du skal blot uploade et pasfoto og betale gebyret. Derefter modtager du dit nye kørekort direkte i din postkasse.

Undgå ventetid med tidsbestilling

Du kan undgå ventetid ved at booke en tid til at få dit kørekort fornyet. På den måde sikrer du, at du får ordnet det, inden det udløber. Du kan finde ledige tider på hjemmesiden for det lokale kørekortkontor og booke din tid der. Husk også at medbringe alle nødvendige dokumenter, så processen går så hurtigt som muligt. Hvis du skal køre i Tyskland, kan du finde alle oplysninger om miljøzoner i Tyskland her.

Gode råd til at få fornyet kørekortet

Når dit kørekort skal fornyes, er det vigtigt at være forberedt. Sørg for at have alle de nødvendige dokumenter klar, såsom ID-kort, pas og eventuelle lægeerklæringer. Ansøg om fornyelse i god tid, så du undgår at køre uden gyldigt kørekort. Vær opmærksom på, at der kan være ventetid på at få et nyt kørekort udstedt, så planlæg dit forløb i god tid. Husk også at opdatere dine kontaktoplysninger, hvis de er ændret, så du modtager dit nye kørekort uden problemer.

Hvad koster det at forny kørekortet?

Prisen for at forny kørekortet afhænger af, hvilken type kørekort du har. For et almindeligt personbilskørekort (kategori B) koster det 320 kr. at få fornyet kortet. Hvis du har et motorcykelkørekort (kategori A), koster det 450 kr. at få fornyet. Derudover skal du betale et gebyr på 50 kr. for at få taget et nyt pasfoto. Samlet set koster det således mellem 370-500 kr. at få fornyet sit kørekort, afhængigt af hvilken kategori du har.

Dokumenter du skal have klar

For at ansøge om et kørekort skal du have en række dokumenter klar. Det første du skal sørge for at have er et gyldigt pas eller kørekort. Derudover skal du have et udfyldt ansøgningsskema og et pasfoto, som opfylder de gældende krav. Hvis du ikke allerede har et sundhedskort, skal du også huske at medbringe det. Endelig skal du have et bevis for, at du har bestået den teoretiske og praktiske prøve. Sørg for at have alle disse dokumenter klar, inden du møder op hos kørekortsudstederen.

Sådan får du dit nye kørekort

Når du skal have et nyt kørekort, er der nogle få trin, du skal følge. Først skal du bestille tid til at få taget dit kørekortbillede. Dette kan du gøre online eller ved at ringe til dit lokale borgerservicecenter. Medbring gyldigt ID-kort eller pas, når du møder op. Herefter skal du udfylde ansøgningsskemaet, som du kan finde på Borgerservice’ hjemmeside. Sørg for at udfylde alle felter korrekt. Til sidst skal du betale gebyret for udstedelsen af dit nye kørekort. Du kan vælge at få det tilsendt eller afhente det personligt. Selve udstedelsen tager normalt 10-14 dage.

Når du mister dit kørekort

Hvis du mister dit kørekort, er det vigtigt at handle hurtigt. Du skal straks kontakte Borgerservice og anmelde, at dit kørekort er væk. De vil udstede et midlertidigt kørekort, så du kan fortsætte med at køre, indtil du får et nyt. Husk at medbringe gyldigt ID, når du skal have et nyt kørekort. Processen med at få et nyt kørekort tager normalt 2-4 uger, så planlæg dit kørselsbehov i mellemtiden.

Regler for kørekort fra udlandet

Hvis du har et gyldigt kørekort fra et andet land, kan du som hovedregel bruge det i Danmark i op til 1 år, efter at du er flyttet til Danmark. Du skal dog først registrere dit udenlandske kørekort hos Kørekortregisteret. Dette kan gøres online eller ved at kontakte Kørekortregisteret. Husk at medbringe dit udenlandske kørekort og dokumentation for din adresse i Danmark, når du registrerer dit kørekort. Når året er gået, skal du ansøge om et dansk kørekort, hvis du fortsat ønsker at kunne køre i Danmark.

Kørekort til særlige køretøjer

Hvis du skal køre særlige køretøjer, som for eksempel lastbiler, busser eller motorcykler, skal du have et særligt kørekort. Det er vigtigt, at du sørger for at få det rette kørekort, så du kan køre lovligt og sikkert. Processen for at få et kørekort til særlige køretøjer kan variere afhængigt af køretøjstypen, men generelt skal du gennemføre en teoretisk og praktisk prøve. Du kan finde mere information om kravene og processen på Kørekortsportalen eller ved at kontakte din lokale køreskolelærer.